ΤΟ ΡΑΔΙΟΦοΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ (ΜΕΡΟΣ Ι)

Οι "Περιπέτειες της Ευτυχίας", ήταν μια ραδιοφωνική εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τυχερού και τους 92,6 fm stereo
-με σκοπό την αναζήτηση της ευτυχίας μέσα από την ανάγκη για κοινωνική ευημερία, επικοινωνία και κοινωνία με τις τέχνες και τον πολιτισμό.
-με αυτοσαρκασμό και χιούμορ, κοινωνική κριτική και σάτιρα, προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και ευζωίας.
-χωρίς βωμολοχίες, καταγγελίες και αντιπολιτευτικό χαρακτήρα
-Μια ραδιοφωνική εκπομπή με Παραμύθια κι Αλήθειες...για μεγάλα παιδιά. Με μουσική και σκωπτική διάθεση, κριτική σκέψη και ρητορική επιχειρηματολογία.
Οι "Περιπέτειες της Ευτυχίας", ήταν και δεν είναι πλέον, γιατί από την Πέμπτη 3 Απριλίου 2008 και μετά από πέντε (5!) μόλις ωριαίες μεταδόσεις, έπαψε να μεταδίδεται με προσωπική (?!) απόφαση του Προέδρου της Πολιτιστικής Επιχείρησης ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Δήμου Τυχερού, χωρίς τυπικές διαδικασίες(!)
Κρίμα που η Ευτυχία, ραδιοφωνικά και δημόσια, επαίνεσε αυτόν τον ίδιο Πρόεδρο για τη γενναιότητά του να εγκρίνει τη μετάδοση της εκπομπής της.
Γιατί αυτή η μεταστροφή;...Γιατί σύμφωνα με τον Πρόεδρο & Προϊστάμενο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τυχερού,
η εκπομπή:
"προσβάλλει πρόσωπα, συναδέλφους, διοίκηση"...
"δε χρειάζεται στο ραδιόφωνο,
γιατί υπάρχει ήδη ενημερωτική εκπομπή"...
"θυμίζει Λαζόπουλο! τί θα το κάνουμε τώρα; Λαζόπουλο;"...
"Προκαλεί! Τί θα κάνουμε;

Θα λέμε την προσωπική μας άποψη, εδώ πέρα;" ...
Ειπώθηκαν και άλλα "αξιόλογα" επιχειρήματα της ιδίας αντιλήψεως, σε ήπιους τόνους, συμβατικούς, προκειμένου να λήξει ήσυχα η διαμάχη μας υπέρ του δημοτικού μονολόγου της εξουσίας.
Ο ξαφνικός, ακαριαίος "θάνατος" της Ευτυχίας, δεν έχει καμιά λογική...Δεν υπάρχει "θάνατος" με λογική. Όπως δεν υπάρχει ελεύθερος λόγος με περιορισμούς, φόρμες και πλαίσια πολιτικής ¨ευπρέπειας"!
Eυχαριστώ όλους εσάς τους ακροατές της εκπομπής, που αντιλαμβάνεστε τη σάτιρα και υπερασπίζεστε την κριτική σκέψη και τον έτερο, εναλλακτικό λόγο.
Ευχαριστώ και τους χορηγούς μου
Ξενοδοχείο Θράσσα http://www.thrassa.gr/
Cafe ALTER EGO
Κομμωτήριο ΒΙΒΗ

Και μια ευχή...
"Αναζητήστε τη δική σας Ευτυχία
με θάρρος, όπου κι αν κρύβεται!
Είναι θέμα αυτοσεβασμού και ευζωίας"
...αν όμως ο καλός κυνηγός σκότωνε τον κακό τον λύκο και ελευθέρωνε τη γιαγιά και την κοκκινοσκουφίτσα από τη μεγάλη κοιλιά του;
...αν κι εσείς οι καλοί φίλοι και υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου, ανατρέπατε μια φαινομενικά αμετάκλητη μοναρχική πολιτική απόφαση και χαρίζατε το φιλί της ζωής στην Ευτυχία;

Αν πιστεύετε στην ελευθερία του λόγου,
τη σάτιρα και την καλή μουσική
Ψηφίστε και Στηρίξτε την επάνοδο της Ευτυχίας
στις ραδιοφωνικές επάλξεις του Δήμου Τυχερού
Σας ευχαριστώ θερμά με αγάπη EYTYXIA


ΤΟ ΡΑΔΙΟΦοΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ.του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ Δ.ΤΥΧΕΡΟΥ (ΜΕΡΟΣ ΙΙ)

Χριστός Ανέστη & Χρόνια Πολλά!
Πολλές ευχές για υγεία και Ευτυχία!

Αγαπητοί γνωστοί και άγνωστοι ακροατές της Ευτυχίας και αναγνώστες του ιστολογίου 926peripeteies.blogspot.com,
Σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς για τα σχόλια υποστήριξης. Θέλω να εκφράσω το θαυμασμό μου για τη γενναία, πολιτική σας στάση πέρα και έξω από μικροπολιτικές και μικροκομματισμούς. Να εκφράσω το θαυμασμό μου ιδιαιτέρως σε σας τους νέους και τις νέες, που υπογράφετε με αυθορμητισμό και θάρρος, στηρίζοντας την ελευθερία του λόγου, ως αυτονόητο, ανθρώπινο δικαίωμα σε μια δημοκρατική κοινωνία.
Σας θαυμάζω γιατί υπάρχετε, σας θαυμάζω γιατί με διαψεύσατε: Όσο κι αν κάποιοι επιχειρούν να μονοπωλήσουν στο Δήμο Τυχερού το δικαίωμα λόγου, πράξης και δράσης, υπάρχουν φωνές πολύχρωμες, πολυτονικές, διαφορετικές, νεανικές, φωνές υπέροχες! Και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’αυτό.

Θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής: Μετά από το θέμα που ανακινήθηκε στο Δήμο Τυχερού, σχετικά με την παράδοξη και φασιστική διακοπή της μετάδοσης της εκπομπής «Οι Περιπέτειες της Ευτυχίας», ο Πρόεδρος του Πολύκεντρου Δ.Τυχερού, αναγκάστηκε να φέρει το θέμα στο αρμόδιο συλλογικό όργανο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολύκεντρου. «Αναγκάστηκε» να ασχοληθεί με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τυχερού και την εν λόγω εκπομπή, παρά «ενδιαφέρθηκε» αυτοβούλως. Έτσι ο Πρόεδρος του Πολύκεντρου, έλαμψε για άλλη μία φορά δια του σοβαροπρεπούς, ηθικοπλαστικού μονολόγου του, επικαλούμενος και πάλι αλληλοσυγκρουόμενους λόγους σε σχέση με τη διακοπή της εκπομπής. Περιττό να πω ότι η έννοια του διαλόγου για πολλοστή φορά καταστρατηγήθηκε και αποδείχθηκε πόσο δυσνόητη και παρεξηγημένη είναι από πλευράς κάποιων εκ των διοικούντων το Δήμο Τυχερού. Έτσι αυτή τη φορά μπροστά στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πολύκεντρου, η «Ευτυχία»:
«προκάλεσε αντιδράσεις στο κοινό που ζητούσε επίμονα τη διακοπή της εκπομπής»… «είχε υποσχεθεί ότι δεν θα δημιουργούσε αντιδράσεις στο κοινό και δε θα έσπερνε διχόνοια στους κατοίκους»(!!??)…«έδινε το δικαίωμα να ζητούν πολλοί και διάφοροι ανάλογες εκπομπές στο ραδιόφωνο, χωρίς να έχουν τα προσόντα γι’αυτό»,… «ήταν όλο ειρωνικά σχόλια»… «δεν υπήρχε πρόβλημα με την εκπομπή της Γιάννας, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να κάνουν και αυτοί εκπομπές σχολιασμού και δεν είναι δυνατόν να βγαίνει και να λέει ο καθένας όπως θέλει την προσωπική του άποψη και να εκθέτει το Δήμο»… «φανταστείτε να περνάει ένας ξένος από την περιοχή και να ακούει στο αυτοκίνητό του μια εκπομπή που κατηγορεί πράγματα και καταστάσεις στο Δήμο μας. Τι θα σκεφτεί; Είναι σωστό αυτό;».

Τα σχόλια…δικά σας…!

Για να μην σας τα πολυλογώ, την Παρασκευή 18 Απριλίου 2008, το δημοκρατικό, Διοικητικό Συμβούλιο του Πολύκεντρου, πλειοψηφικά, με 4 ψήφους υπέρ και 2 κατά, αποφάσισε "ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ" και τη "ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ"!!!

Χαίρε Δημοκρατία, υποκλίνομαι στη δύναμή σου!

Αφήνω ελάχιστα, ρητορικά ίσως ερωτήματα για να «τσιγκλίσω» τη δημοκρατία των υπασπιστών:

1ον Τα μέλη του Δ.Σ. που ψήφισαν υπέρ της διακοπής της εκπομπής, αναγνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ σάτιρας και ειρωνίας; Άκουσαν κάποια αποσπάσματα των εκπομπών; Ζήτησαν να τα ακούσουν; Στο προσωπικό αρχείο της Ευτυχίας, υπάρχουν ακόμη και σήμερα, τόσο τα Κείμενα, όσο και οι Εκπομπές που μεταδόθηκαν! Γιατί αποφάσισαν χωρίς να ζητήσουν περαιτέρω ενημέρωση;

2ον Η νέα αυτή επιτροπή αξιολόγησης των ραδιοπαραγωγών, πότε, πώς και από ποιους γνώστες και εμπειρογνώμονες του ραδιοφώνου θα συσταθεί; Γιατί η απόφαση έμεινε σε μία αφηρημένη, ασαφή και αόριστη διατύπωση «συστήνουμε επιτροπή που θα αποφασίζει αυτή για όλα», αγνώστων λοιπών κανόνων και πλαισίων; Και γιατί επιτέλους αυτή η θεωρητική λύση και «οργανωτική απόπειρα» επιχειρήθηκε ΤΩΡΑ, με αφορμή την «ΕΥΤΥΧΙΑ» και όχι ΝΩΡΙΤΕΡΑ? Έχω τη βάσιμη υποψία ότι θα πάρει πολύ χρόνο να τη δούμε να συστήνεται, πόσο μάλλον να λειτουργεί, για ευνόητους λόγους: Μεταφέρουμε χρονικά ένα ζήτημα με σκοπό τη διαρκή αναβολή της επίλυσής του!

3ον Γιατί αυτή η μελλοσύστατη επιτροπή μου θυμίζει μια εκ νέου Επιτροπή Λογοκρισίας; Είναι δυνατόν να συναινεί ένα συλλογικό όργανο στην υποστήριξη αυτής της πρότασης και μάλιστα να την προωθεί ως δημοκρατική λύση; Είναι κι αυτή μία από τις οξύμωρες θεωρήσεις της δημοτικής αρχής σε σχέση με τη δημοκρατία, από τη θεωρία στην πράξη; Είναι άλλη μία «δημοκρατική» λύση για την επιβολή ενός «αντιδημοκρατικού» μέτρου;

4ον Επισήμως ο ενημερωτικός χαρακτήρας του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τυχερού, εξαντλείται στην πρωινή ζώνη 09:00-11:00, την ελεγχόμενη από τη δημοτική αρχή; Το Δημοτικό Ραδιόφωνο επιτρέπει την mainstream ενημέρωση, την πολιτικά ορθή, έτσι όπως ορίζεται από τη δημοτική αρχή και φιμώνει οποιαδήποτε άλλη απόπειρα προσωπικού σχολιασμού υπό το φόβο δημιουργίας αντιπολιτευτικού ρεύματος;

5ον Αν συστήνουμε Επιτροπή Αξιολόγησης των Υποψηφίων Παραγωγών, ποιός ο ρόλος τότε του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολύκεντρου; Να μεταθέτει ευθύνες σε δήθεν αρμόδιες επιτροπές που θα συστήνει κάθε φορά που βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο; Και αν ναι, γιατί δεν κάνει το ίδιο με τις λοιπές του αρμοδιότητες; Π.χ. το Διοικητικό Συμβούλιο έχει τη γνώση και την εμπειρία να παίρνει αποφάσεις σε θέματα Τουρισμού, Υποδοχής Επισκεπτών και Διαχείρισης των Τουριστικών Υποδομών, αλλά αδυνατεί να διαχειριστεί ένα μικρό, τοπικό ραδιόφωνο?

6ον Έγινε καμία ενημέρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο σε σχέση με την πρόσφατη- και πρώτη στην ιστορία του νυν Προέδρου- Συνάντηση των ραδιοπαραγωγών του Ραδιοφώνου Τυχερού, τις προτάσεις που ακούστηκαν;

7ον Γιατί όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει ταυτόχρονα και την ΕΝ ΔΗΜΩ ΤΥΧΕΡΟΥ, την τοπική μας εφημερίδα που με τη σειρά της εξαντλεί τα νέα της περιοχής στις γιορτές, τα πανηγύρια, τους χορούς των συλλόγων και το editorial του δημάρχου Τυχερού, λες και 5.000 κάτοικοι έχουν υποστεί λοβοτομή και η καθημερινότητά τους είναι μόνο χαρές, ευχαρίστηση και λαϊκή αισιοδοξία; Κι εδώ ο φόβος φυλάει τα έρημα;

Το «κίνημα» της Ευτυχίας, όπως μάλλον εύστοχα χαρακτήρισε και κάποιος από εσάς, τους ακροατές, αναγνώστες και σχολιαστές του Blog, δεν υποκύπτει ωστόσο. Η Ψηφοφορία κάποια στιγμή, αρχές του Μάη θα λήξει, τα Σχόλια θα εκτυπωθούν και θα φτάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να έχουμε και από το ανώτερο συλλογικό όργανο του Δήμου μία επίσημη απάντηση και θέση, την οποία η τοπική ιστορία, θα καταγράψει με χρυσά ή μελανά γράμματα, αναλόγως τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός συμπολιτευόμενου και αντιπολιτευόμενου μέλους!
Ας θυμούνται κάποιοι ότι, «Οι πολιτικοί που τους πειράζουν τα ΜΜΕ είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα» (Ε.Πάουελ).

Επισημαίνω ότι το Blog συνεχίζει να δέχεται σχόλια και κρίσεις δικές σας σε σχέση με την «Ευτυχία», την ελευθερία έκφρασης στα τοπικά Μ.Μ.Ε. του Δήμου Τυχερού (Δημοτικό Ραδιόφωνο & ΕΝ ΔΗΜΩ ΤΥΧΕΡΟΥ), αλλά και οτιδήποτε εσείς αποφασίσετε να μοιραστείτε μαζί με όλους μας και δεν σας επιτρέπεται γιατί δεν υπάρχει για εμάς δημόσιο βήμα ελεύθερης έκφρασης ή ο δημόσιος λόγος μας, ελέγχεται ως δια μαγείας από έναν δημοτικό φύλακα-άγγελο, εκβιαστή-τιμωρό!

Σας ευχαριστώ...η φίλη σας, Ευτυχία!

Ψηφίστε και Σχολιάστε επώνυμα ή ανώνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση 926peripeteies@gmail.com ή στο Γράψτε και τα δικά σας σχόλια (στα Σχόλια Ακροατών & Αναγνωστών-> Απρίλιος 2008->Γράψτε και τα δικά σας σχόλια)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

(Ενημερώνουμε ότι οι ψηφοφορίες έκλεισαν! Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας...αναμείνατε νεώτερα)

ΠΡΟΣΕΧΩΣ...Οι Περιπέτειες της Ευτυχίας (PART III)

Το ΡΑΔΙΟΦοΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ (Μέρος ΙΙΙ-ΤΟ ΤΕΛΟΣ)
Στις 6 Μαϊου 2008 γράφτηκε ο θλιβερός επίλογος της τελευταίας περιπέτειας της Ευτυχίας, στο πλαίσιο "έκτακτης" συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τυχερού, στο γραφείο του Δημάρχου!!!

Η συνεδρίαση προκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης περί απαράδεκτου αποκλεισμού της έκφρασης δημοτών από το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Αυτό που στερεί τη δυνατότητα έκφρασης με αυστηρά κομματικά και πολιτικά κριτήρια, στο πλαίσιο εφαρμογής μιάς άνευ προηγουμένου φασιστικής τακτικής της δημοτικής αρχής. Αυτό το ραδιόφωνο που επιβάλλει τη στρατευμένη ειδησεογραφία και τον αποκλειστικά επιδοκιμαστικό σχολιασμό του δημοτικού έργου, έτσι όπως εκφράζεται κατ'ιδίαν και δημοσίαν από το "Πετυχημένο Δίδυμο" Δ+Δ (Δημούτσης+Δαρούσης).

Επιχειρήματα ακούστηκαν εκατέρωθεν!

ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ και ΔΕΝ ΚΑΤΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ!!! Το δημοτικό συμβούλιο Τυχερού με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Καζάκη Δήμο, αποφάσισε όχι μόνο να λύσει βεβιασμένα τη συνεδρίαση, αλλά να ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ!!!!! (ως μη τετελεσμένη? ως ατελέσφορη? ως απαλοιφή ενός μνημειώδους ντοκουμέντου της φασιστικής νοοτροπίας στο Δήμο Τυχερού εν έτει 2008! ??

Θα μπορούσα για την τιμή των όπλων να σας παρουσίαζα τα "πλούσια & ευσταθή επιχειρήματα" του Διδύμου Δ+Δ σχετικά με την διακοπή της εκπομπής ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ της ΕΥΤΥΧΙΑΣ και με τη στέρηση του δημόσιου, ραδιοφωνικού λόγου της αντιπολίτευσης. Δεν το κάνω, γιατί θα ακουστεί παράφορα προσβλητικό και απαξιωτικό για το Δήμο Τυχερού, τον οποίο δεν παύω να αγαπώ, παρά την κακοτυχία του!

Από τις 6 Μαίου μέχρι σήμερα 18 Νοεμβρίου 2008, πολλά υπέστη το ραδιόφωνο-φερέφωνο της τοπικής άρχουσας τάξης του Δήμου Τυχερού!

Σήμερα το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τυχερού στους 92,6:

-Δεν έχει τεχνικό υπεύθυνο,

-Δεν έχει παραγωγούς,

-Δεν έχει μουσική,

-Δεν έχει προωθήσει ΚΑΝΕΝΑ από τα ζητήματα που τέθηκαν υπ'όψην του Δαρούση Δημήτρη-Πρόεδρου του Πολύκεντρου Δ.Τυχερού και αποτελούσαν συνολική πρόταση αναβάθμισης της δημοτικής ραδιοφωνίας.

-Δεν έχει ακόμα κι αυτή τη στρατευμένη δημοσιογράφο-ντελάλη του "πανάξιου δημοτικού έργου"...ακόμη κι αυτή αποχώρησε προς αναζήτηση νέας εργασίας!!!


Έπονται τα χειρότερα...και Ευτυχώς η Ευτυχία θα απουσιάζει...Κατατρεγμένη από ένα καθεστώς εκφοβισμού και λογοκρισίας, αλλά ελεύθερη να ψιθυρίζει στ'αυτιά των πολιτών μέσα από άλλες ραδιοφωνικές συχνότητες!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αναμείνατε!!

Υ.Γ.Τα σχόλια και οι αναρτήσεις σας φίλες και φίλοι της ελεύθερης ραδιοφωνίας και του δημοκρατικού ραδιοφώνου, εκτυπώθηκαν και διενεμήθηκαν στα αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τυχερού. Λίγοι τα διάβασαν, ελάχιστοι τα κατάλαβαν και κανείς δεν τα προώθησε!!

Εγώ όμως μέσα από την τελευταία αυτή περιπέτεια, απέκτησα φίλους καλούς και γνώρισα την ελεύθερη σκέψη δημοτών και ετεροδημοτών, γνωστών και αγνώστων. Με κάνατε να νιώσω δικαιωμένη για την ακέραια στάση μου απέναντι στο δημοτικό παραλήρημα της εξουσιομανίας και περήφανη για τη "γνωριμία" μου μαζί σας!

Σας ευχαριστώ πολύ.ΤΟ ΡΑΔΙΟΦοΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ (ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ- ΤΟ ΤΕΛΟΣ)

Στις 6 Μαϊου 2008 γράφτηκε ο θλιβερός επίλογος της τελευταίας περιπέτειας της Ευτυχίας, στο πλαίσιο "έκτακτης" συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τυχερού, στο γραφείο του Δημάρχου!!!
Η συνεδρίαση προκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης περί απαράδεκτου αποκλεισμού της έκφρασης δημοτών από το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Αυτό που στερεί τη δυνατότητα έκφρασης με αυστηρά κομματικά και πολιτικά κριτήρια, στο πλαίσιο εφαρμογής μιάς άνευ προηγουμένου φασιστικής τακτικής της δημοτικής αρχής. Αυτό το ραδιόφωνο που επιβάλλει τη στρατευμένη ειδησεογραφία και τον αποκλειστικά επιδοκιμαστικό σχολιασμό του δημοτικού έργου, έτσι όπως εκφράζεται κατ'ιδίαν και δημοσίαν από το "Πετυχημένο Δίδυμο" Δ+Δ (Δημούτσης+Δαρούσης).

Επιχειρήματα ακούστηκαν εκατέρωθεν! ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ και ΔΕΝ ΚΑΤΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ!!!
Το δημοτικό συμβούλιο Τυχερού με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Καζάκη Δήμο, αποφάσισε όχι μόνο να λύσει βεβιασμένα τη συνεδρίαση, αλλά να ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ!!!!! (ως μη τετελεσμένη? ως ατελέσφορη? ως απαλοιφή ενός μνημειώδουςντοκουμέντου της φασιστικής νοοτροπίας στο Δήμο Τυχερού εν έτει 2008! ??

Θα μπορούσα για την τιμή των όπλων να σας παρουσίαζα τα "πλούσια & ευσταθή επιχειρήματα" του Διδύμου Δ+Δ σχετικά αφ'ενός με την διακοπή της εκπομπής ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ της ΕΥΤΥΧΙΑΣ και αφ'ετέρου με τη στέρηση του δημόσιου, ραδιοφωνικού λόγου της αντιπολίτευσης. Δεν το κάνω, γιατί είναι προσβλητικό και απαξιωτικό για το Δήμο Τυχερού, τον οποίο δεν παύω να αγαπώ, παρά την κακοτυχία του!

Από τις 6 Μαίου μέχρι σήμερα 18 Νοεμβρίου 2008, πολλά υπέστη το ραδιόφωνο-φερέφωνο της τοπικής άρχουσας τάξης του Δήμου Τυχερού.

Σήμερα το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τυχερού στους 92,6:
-Δεν έχει τεχνικό υπεύθυνο,

-Δεν έχει παραγωγούς,

-Δεν έχει δισκοθήκη, ούτε μουσική,

-Δεν έχει προωθήσει ΚΑΝΕΝΑ από τα ζητήματα που τέθηκαν υπ'όψην του Δαρούση Δημήτρη-Πρόεδρου του Πολύκεντρου Δ.Τυχερού και αποτελούσαν συνολική πρόταση αναβάθμισης της δημοτικής ραδιοφωνίας.

-Δεν έχει ακόμα κι αυτή τη στρατευμένη δημοσιογράφο-ντελάλη του "πανάξιου δημοτικού έργου"...ακόμη κι αυτή αποχώρησε προς αναζήτηση νέας εργασίας!!!

Έπονται τα χειρότερα...και Ευτυχώς η Ευτυχία θα απουσιάζει...Κατατρεγμένη από ένα καθεστώς εκφοβισμού και λογοκρισίας, αλλά ελεύθερη να ψιθυρίζει στ'αυτιά των πολιτών μέσα από άλλες ραδιοφωνικές συχνότητες!!!!!!!!!!!!!Αναμείνατε!!

Υ.Γ. Τα σχόλια και οι αναρτήσεις σας φίλες και φίλοι της ελεύθερης ραδιοφωνίας και του δημοκρατικού ραδιοφώνου, εκτυπώθηκαν και διενεμήθηκαν στα αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τυχερού. Λίγοι τα διάβασαν, ελάχιστοι τα κατάλαβαν και κανείς δεν έδωσε σημασία!! Εγώ όμως μέσα από την τελευταία αυτή περιπέτεια, απέκτησα φίλους καλούς και γνώρισα την ελεύθερη σκέψη δημοτών και ετεροδημοτών, γνωστών και αγνώστων. Με κάνατε να νιώσω δικαιωμένη για την ακέραια στάση μου απέναντι στα δημοτικά συμβάντα και περήφανη για τη "γνωριμία" μου μαζί σας!
Σας ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια Ακροατών & Αναγνωστών

24/5/08

Όντως, το δημοτικό ραδιόφωνο στο Δήμο μας πάει από το κακό στο χειρότερο!!! Δεν λειτουργεί έτσι ένας σταθμός ραδιοφώνου. Έχω κάνει κάποιες "προσπάθειες", αν μπορώ να το πω έτσι. Έχω απελπιστεί!! Πάντως αν χρειάζεστε βοήθεια είμαι πρόθυμος να σας βοηθήσω, αν μπορώ!!
Παναγιώτης Κ.

9/5/08


Επιχειρώντας να …ερμηνεύσω τους λογοκριτές του Δήμου(τση), ιδού τι ανακάλυψα στην μελέτη του κοινωνιολόγου Ευάγγελου Λεμπέση

«Η επαναστατική μάζα και η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω σύγχρονω βίω» (σελ 137), «Απόλυτος εσωτερική συνέπεια της πνευματικής αναπηρίας του βλακός είναι άλλως τε όχι μόνον η αγελαία του τάσις, όχι μόνον η προώθησίς του “πλάτην με πλάτην” με την λεγεώνα των ομοίων του, όχι μόνον η προσφυγή εις τα ευτελέστερα μέσα της επιτηδειότητος, την έλλειψιν αντιθέτου γνώμης, την προσφοράν ευκόλων και ανηθίκων εκδουλεύσεων και την κολακείαν, αλλά και η συστηματική αποφυγή πάσης συγκρούσεως και πάσης μάχης. Και όταν ακόμη ο βλαξ υπό την μορφήν του επιτηδείου ή του απατεώνος, εξαναγκασθή να δώσει μάχην, θα δώση αυτήν δια των πνευματικώς ευκολοτέρων και συνεπώς ανηθικοτέρων “όπλων”: του ψεύδους, της διαστροφής, της ραδιουργίας και της συκοφαντίας. Εξ ου έπεται το ακλόνητον δόγμα: και η ανηθικότης είναι αποκλειστικόν προϊόν των βλακών!».

Για την αντιγραφή
Χρήστος Χατζηπέμου

6/5/08


RADIO FREEDOM!!
by Dolores.
A visitor in Tichero from Croatia

28/4/08

Αγαπητή Ευτυχία
Τόση ευτυχία δεν αντέχεται. Συμφωνώ μαζί σου. Όλα τα νέα του Τυχερού φαίνονται ρόδινα, χωρίς να είναι, αλλά τι νόημα έχει να φωνάζει ένας κούκος; Η άνοιξη δεν έρχεται. Άλλοι κάνουν κουμάντα.

(ΑΝΩΝΥΜΟΣ/Η)

24/4/08

Το ότι κάποιοι θέλουν η αλήθεια να μένει στο σκοτάδι δε σημαίνει οτι αυτή είναι ανύπαρκτη ή οτι κάποιοι δεν την ψάχνουν και δε νιώθουν την ηθική ανάγκη να μας την προσφέρουν. Η πραγματική δημιουργία κάθε μορφής δε χωράει λογοκρισία αλλά χρήζει σεβασμού και στήριξης.Πόσο μάλλον όταν παρουσιάζει τα δρώμενα με ένα καυστικό τρόπο που τραβάει την προσοχή του κόσμου και τον βάζει να προβληματίζεται.Σε αυτήν την εποχή της "ύπνωσης"και της ναρκοκουλτούρας είναι τεράστια η ανάγκη για ένα ταρακούνημα,ένα απότομο ξύπνημα.Και να'στε σίγουροι Τυχεριώτες μου,αν την αλήθεια τη φωνάζουν πολλοί δυνατά,δε γίνεται να μην ακουστεί...ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
Kαλά..τι έχει γίνει σ'αυτό το μικρό αλλά περιπετειώδες Τυχερό??Αυτό που έχω να πώ είναι να συνεχιστεί όλη αυτή η προσπάθεια! Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ !
DiR_Ανώνυμος

22/4/08

Λυπάμαι και χαίρομαι για όσα συμβαίνουν. Λυπάμαι γιατί ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης στο Δήμο Τυχερού, από έντονη υποψία έγινε σκληρή πραγματικότητα. Χαίρομαι γιατί ακόμη υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι στην περιοχή μας και μάλιστα απ'ότι βλέπω, αρκετοί νέοι και μαθητές. Τους τιμά! Ελπίζω η κίνησή σας για την ικανοποίηση αυτού του αυτονόητου και δίκαιου αιτήματος των ακροατών, να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά στο Δήμο Τυχερού και πολύ περισσότερο, να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του δημοτικού ραδιοφώνου.
Γιώργος Κ.

20/4/08

Λοιπόν βλέπω ξεσηκώθηκε η αντιπολίτευση. Ευκαιρία βρήκε, αλλά νομίζω ότι έχει δίκιο. Εγώ δεν ψήφισα στις εκλογές Νέα Δημοκρατία, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε κανένα άλλο κόμμα. Στις δημοτικές εκλογές, δεν ψήφισα ούτε Δημούτση, ούτε Δέδογλου. Δεν ψηφίζω κανέναν, γιατί δεν τους πιστεύω. Ψηφίζω ελευθερία όμως, παντού. Παντού έως εκεί που ξεκινάει η ελευθερία των άλλων, γιατί πρέπει κι αυτή να τη σέβομαι. Έτσι έμαθα από μικρό παιδί και συνεχίζω να το τηρώ έως σήμερα.
WE WANT HAPPINESS & WE WANT IT RIGHT NOW!
Γ.Κ.δημότης που σας έχει όλους βαρεθεί
Δεν νομίζω να υπάρχει κάτοικος αυτού του τόπου με δημοκρατικές αντιλήψεις που να μη συμφωνεί ότι ήταν πολιτικό ατόπημα η αφαίρεση του λόγου και η διακοπή της εκπομπής η οποία ήταν χιουμοριστική, ενημερωτική, ψυχαγωγική (επιτέλους ακούσαμε και καλή μουσική στο Δημοτικό Ραδιόφωνο) κ.λ.π, χωρίς μάλιστα να πρόσβαλλε κάποιον.
Τι εκπομπές θέλουμε επιτέλους στο δημοτικό ραδιόφωνο; Εκπομπές που θα διαβάζουν τον καιρό, την ημερομηνία και τα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων μόνο; Εκπομπές που μεταδίδουν "στημένες" συνεντεύξεις του Δημάρχου; Εκπομπές που δεν δίδουν το λόγο σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας; Εκπομπές χωρίς ακροαματικότητα; Τι φοβήθηκαν ότι θα ακουστεί από την εκπομπή που δεν θέλουν να το μάθουν οι πολίτες του Τυχερού; Γιατί να θέλουν ένα χειραγωγημένο ραδιόφωνο, εξυπηρετώντας τα προσωπικά τους συμφέροντα;
Το έγκλημα κατά της ελευθερίας έκφρασης του λόγου δεν επιτελέστηκε με την διακοπή της εκπομπής- έχει γίνει πολύ πιο πριν-απλώς με την απαράδεκτη ενέργειά του ο Δήμαρχος διαμέσου του Προέδρου της πολιτιστικής επιχείρησης να διακόψει την εκπομπή, μας θύμισε για μια ακόμη φορά τις «προοδευτικές» του αντιλήψεις και το πραγματικό του πρόσωπο, αψηφώντας τις επιθυμίες της συντριπτικής μερίδας των ακροατών που θέλουν να ακούγεται η εκπομπή της Ευτυχίας.

Να σας επισημάνω πως ο Δήμαρχος με τους συμβούλους του ήταν αυτοί που αφαίρεσαν ιδιωτική κάμερα από τη ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση του ΔΣ στις 24/9/07 για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής! και επίσης δεν θέλουν να μεταδίδονται από το Δ.Ρ. οι συνεδριάσεις των ΔΣ όπως γίνεται και σε άλλους Δήμους.
Δυστυχώς ο Δήμαρχος θέλει να καταντήσει το ραδιόφωνο προπαγανδιστικό του όργανο, όπως είναι και η εφημερίδα του Δήμου Τυχερού.
Σαν θεσμική αντιπολίτευση το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προτείνουμε να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας σαν θέμα τη συνέχιση της εκπομπής, και μάλιστα αν το θέλει και η Γιάννα για περισσότερο από μια ώρα τη βδομάδα.
Στο συμβούλιο λοιπόν θα φανεί ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα σεβαστούν το άρθρο 214 παρ. 2 του Δημοτικού κώδικα….και θα πράξουν το αυτονόητο.
Θέλω να πιστεύω οι περισσότεροι, αρκεί ο πρόεδρος του ΔΣ να συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιο όπως θα είναι υποχρεωμένος….
Ευελπιστώντας πως θα γίνει κατανοητό ότι η συχνότητα των 92,6 ανήκει στους Δημότες Τυχερού, και να γίνει πράξη η αναβάθμιση του δημοτικού μας ραδιόφωνου…
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΔΟΓΛΟΥ-Δημοτικός Σύμβουλος Τυχερού

19/4/08

Αλεξανδρούπολη 17/4/2008
Αξιότιμη κ.Χατζηπέμου
Εκπλήσσομαι δυσάρεστα πληροφορούμενος για τις εξελίξεις στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τυχερού σχετικά με την εκπομπή σας. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο είναι περιουσία των δημοτών του Δήμου Τυχερού και πλανόνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι επειδή προσωρινά τους έχει ανατεθεί η διοίκηση της Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου Τυχερού θα λογοκρίνουν και πολύ χειρότερα, θα ελέγχουν και θα φιμώνουν το ραδιόφωνο. Πότε απέκτησε ο κ.Πρόεδρος του "Πολύκεντρου" τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά προπάντων το δικαίωμα να κρίνει για την ποιότητα οποιασδήποτε ενημερωτικής-ψυχαγωγικής-σατιρικής εκπομπής;
Αν απλώς είναι διεκπεραιωτής μιας απόφασης που άλλοι έλαβαν γι'αυτόν, έφτασε η ώρα νομίζω να κατέλθει εκ του "θρόνου" του, να συνέλθει και να αναλογιστεί τις προσωπικές του ηθικές ευθύνες. Αποφάσεις που αφορούν την ελευθερία του λόγου δεν παίρνονται με γνώμονα μικροσυμφέρονται ή φοβίες. Γιατί ανησυχεί τόσο πολύ ο Πρόεδρος του "Πολύκεντρου"; Συμβαίνουν πράγματα στο Δήμο ή στις Δημοτικές επιχειρήσεις για τα οποία δεν πρέπει να ενημερωθούν οι Δημότες; Έστω να ακούσουν μία άλλη άποψη;
Καλώ προσωπικά καθένα από τα μέλη του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Επιχείρησης να ανατρέψουν την λανθασμένη και αυθαίρετη απόφαση του κ.Προέδρου του "Πολύκεντρου" και να συμβάλουν και αυτοί στην ελεύθερη ενημέρωση των συνδημοτών μας, επιτρέποντας τη συνέχιση της εκπομπής σας.
Σας παρακαλώ θερμά να κοινοποιήσετε την παρούσα επιστολή σ'όλα τα μέλη του Δ.Σ.
Με εκτίμηση
ΖΗΣΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Τυχερού
Eιναι το λιγοτερο θλιβερο (αλλα και δυστυχως δεν προκαλει εκπληξη) να βλεπεις ακομα να συμβαινουν γεγονοτα σαν και αυτο με την εκπομπη της Ευτυχιας! ειναι τρομερα απογοητευτικο σε ενα ραδιοφωνο οπου βασιλευει η χιλιοακουσμενη στεγνη λαικοποπ, το playlist με ορεκτικο, κυριως πιατο και επιδορπιο σουπα χιτακια, η ψυχρη γλωσσα "κασετας" των παραγωγων, η ελλειψη του πρωτοτυπου, εκπομπες σαν κι αυτη να κοβονται!
Τυχεροι ειμαστε εμεις που υπαρχουν ατομα ακομα με ορεξη, φαντασια και δημιουργικοτητα σαν την Ευτυχια στο ραδιοφωνο, αλλα ειμαστε ατυχοι γιατι ειμαστε περιτριγυρισμενοι απο ραδιο-φονικους τυπους! δεν πρεπει να μας φιμωσουν, θελουμε ενα ελευθερο ραδιοφωνο μακρια απο χερια που τρομοκρατουν και λογοκρινουν, ενα ραδιοφωνο φωτεινο, ενα ραδιοφωνο παρεα, ενα ραδιοφωνο φιλο, ενα ραδιοφωνο αμολυντο!
κι ας μην ειμαι λατρης του Φαμελλου "Η Ευτυχια ειναι αυτο που περιμενουμε ναρθει"
Γιωργος Φλαμουροπουλος
Ραδιοφωνικος παραγωγος απο Θεσσαλονικη!
Δεν καταλαβαίνω τίποτα!!! Δηλαδή ποιός είναι ο πρόεδρος; Και γιατί αποφάσισε μόνος του; Ο δήμαρχος το γνωρίζει αυτό που γίνεται; Τον γνωρίζω προσωπικά τουλάχιστον 3 χρόνια. Μου έχει δώσει την εντύπωση δημοκράτη, ανοιχτού ανθρώπου που δεν φοβάται την αλήθεια, αμφισβητεί τη δύναμη της εξουσίας και αγαπά τη νεολαία. Η δε Γιάννα ασχολείται με τα πολιτιστικά και το τοπικό ραδιόφωνο αρκετά χρόνια. Και πιστεύω, χωρίς να μπορώ να ακούσω την εκπομπή της από μακριά γιατί ζω στην Αθήνα, πως κάνει εκπληκτική δουλειά στο χωριό. Δεν γνωρίζω τον πρόεδρο του πολυκέντρου προσωπικά, αλλά νομίζω ότι ο δήμαρχος πρέπει να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να μην επιτρέπει τέτοια συμπεριφορά από τους συνεργάτες του.
Μαρίνα

18/4/08

Παιδιά, μπράβο σας!!
Νόμιζα πως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη – εννοώ την Ευτυχία – και ξαφνικά μου μύρισε Άνοιξη στο Τυχερό!! Εμπνευσμένα σχόλια, επιχειρηματολογία, αυθορμητισμός, ποίηση…
Ευτυχία, βλέπω πολλούς καλούς φίλους! Σε ζηλεύω!!!
Μήπως γίνατε Κίνημα και δεν το ξέρετε???ΑΙΣΙΟΔΟΞΩ!
Raim.
Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και υποτίθεται πως ακόμα οι άνθρωποι της ζουν σύμφωνα με αυτήν (γιατι ξέρουμε πολύ καλά πως αυτά δεν γίνονται μόνο εδώ, ο σκοπός μας όμως ήταν να μην γίνουν) να διακόπτεται μια εκπομπή που το μόνο που κάνει είναι να φανερώνει την αλήθεια η οποία στην ουσία αντιπροσωπεύει τη γνώμη των περισσότερων...
Σίγουρα τα έργα που φτιάχνει ο δήμος δεν είναι και ότι καλύτερο για τους δημότες του... Κατά την ταπεινή μου άποψη ο δήμος έχει σημαντικότερες ανάγκες από καινούργιους και στενούς δρόμους...... από συντριβάνια που αντικατέστησαν ένα όμορφο τοπίο από πράσινο και δέντρα, που τοοοοοοόσα έχουμε περάσει εκεί...!
Ήταν υπερβολικά φασιστική η πράξη αυτή!!!!!!!!!!!
Άμα θέλετε τουλάχιστον να θεωρήστε δημοκρατικοί να επιτρέψετε την μετάδοση της εκπομπής αυτής, αλλιώς θα είστε ένα ακόμα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτής της υποκριτικής "φιλελεύθερης" χώρας.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ
Είμαι από αυτούς που δεν έχουν ακούσει την εκπομπή, θα ήθελα να έχω την δυνατότητα και δεν μου αρέσει που κάποιος μου αφαιρεί αυτό μου το δικαίωμα!!! Ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Ρουσσό που λέει " Μπορεί ακόμα και να διαφωνω με όσα λες θα υπερασπιστώ όμως το δικαίωμα σου να εκφράζεσαι ελεύθερα" ( Σε περίληψη Ε!!! ) . Στο κάτω κάτω ειμαστε νοήμονες άνθρωποι και μπορούμε να κρίνουμε . Αφήστε μας λοιπόν να το κάνουμε...
Ευτυχία ( ένας λόγος παραπάνω που έχω κ το ίδιο όνομα!!)
Θέλω κι εγώ την Ευτυχία πίσω. ΑΔΙΚΙΑ! Είναι κρίμα να μην αφήνουν να ακούγεται κάτι διαφορετικό, είτε είναι σωστό είτε όχι, γιατί στην τελική αυτό είναι υποκειμενικό και θα το κρίνει ο καθένας απ' τους ακροατές μόνος του. Κάποιοι μπορεί να διαφωνούν με τη συνέχιση της εκπομπής, κάποιοι άλλοι τη θέλουν και την επικροτούν σίγουρα, όμως και οι μεν και οι δε, θα πρέπει να είναι υπέρ της ελευθερίας του λόγου. Μέσω της εκπομπής θα μπορούσαν να το αποδείξουν. Είμαστε μαζί σου Ευτυχία!
Φιλικά
Ελένη Καμπάνταη
Με μεγάλη μου λύπη έμαθα πως αυτή η εκπομπή που δυστυχώς δεν είχα την τύχη να ακούσω αλλά άκουσα από τους περισσότερους τα καλύτερα λόγια γι'αυτήν, διακόπηκε... Διακόπηκε διότι "προσβάλλει πρόσωπα, συναδέλφους, διοίκηση"..."δε χρειάζεται στο ραδιόφωνο" κ.τ.λ. Και αναρωτιέμαι...πώς μπορούν να μιλούν για Δημοκρατία και Ελευθερία του λόγου, όταν αυτοί καθορίζουν τί πρέπει να ακούγεται και ποιά μηνύματα πρέπει να περνάνε στους ακροατές μέσω του ''Δ.Ρ.Τ.'' Εν έτει 2008 μας γυρίζουν πίσω στο χρόνο σε εποχές δικτατορικών καθεστώτων (που ευτυχώς δεν ζήσαμε), όπου οι πολίτες δεν τολμούσαν και φοβότανε να εκφράζουν ελεύθερα τα πιστεύω τους...
Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως οι ''Περιπέτειες της Ευτυχίας'' θα μας ξανακρατήσουν συντροφιά αποδεικνύοντας έμπρακτα σε όλους μας, ότι όλοι αυτοί που επιλέξαμε εμείς να βρίσκονται στις "θέσεις" που βρίσκονται τώρα, θα ακούσουν τις φωνές διαμαρτυρίας μας και θα μας αποδείξουν πως είναι άξιοι των θέσεων τους "ελευθερώνοντας και πάλι την Ευτυχία μας"...
Με εκτίμηση και Σεβασμό προς όλους
"Λαμπούδης Νικόλαος"
Άκουσα την εκπομπή 2-3 φορές μόνο δυστυχώς. Στις πρώτες μεταδόσεις της. Στις πρώτες μεταδόσεις της, γιατί κάποιοι γιατί λίγο πιο υψηλά ιστάμενοι που έχουν μια «δήθεν» εξουσία, αποφάσισαν πως δεν τους αρέσει να ακούνε την αλήθεια, γιατί καμιά φορά η αλήθεια είναι σκληρή και μάλλον δεν θα τους κάνει και πολύ καλό στις επόμενες εκλογές [λέω εγώ τώρα].
Αλλά κι εγώ τι ξέρω; Μια απλή μαθήτρια Λυκείου είμαι, που μ’αρέσει ν’ακούω εκπομπές στο ραδιόφωνο Τυχερού, με κάποιο νόημα. Γιατί πραγματικά η μουσική που παίζει τις ώρες εκτός εκπομπών-που κι αυτές απ’ότι ακούω είναι μια-δυό, είναι πραγματικά άθλια!!! Και τέλος το μόνο που θέλω να γράψω ακόμα κι ελπίζω κάποια στιγμή να ακουστεί «κάπου»…είναι ότι ήταν λάθος που κόψατε αυτήν την εκπομπή κι αν έχετε τα κότσια, επιστρέψτε την ευτυχία και τις περιπέτειές της στο ραδιοφωνικό σταθμό, γιατί έτσι ίσως αποδείξετε πως κι εσείς οι ίδιοι, δε φοβάστε την αλήθεια!
Μαθήτρια Λυκείου
Ρε Γιάννα μην μασάς. Για να σου σταματήσουν την εκπομπή, προφανώς φοβούνται μήπως βγουν στη φόρα πράγματα που κατά τη γνώμη τους δεν πρέπει. Έχεις την υποστήριξη του κόσμου κι αυτό πιστεύω ότι αρκεί. Δημοκρατία έχουμε, ό,τι θέλουμε λέμε. Ελπίζω να ξαναρχίσεις την εκπομπή σου «Οι περιπέτειες της Ευτυχίας». Καλές Γιορτές.
Μια Μαθήτρια Λυκείου

17/4/08

Καταρχήν θέλω να πω πως τα σχόλια των παιδιών είναι απίστευτα, το επίπεδο είναι ανεβασμένο! Για τη Γιάννα έχω να πω τα καλύτερα σε επίπεδο έκφρασης λόγου, πολιτικοποιημένης σκέψης, μυαλού, πρωτοτυπίας έκφρασης, χιούμορ, γνησιότητας, σατιρικής διάθεσης, καλλιτεχνικών γνώσεων. Το γεγονός ότι πήρε την πρωτοβουλία να εκτεθεί στα μάτια μας μέσα από την εκπομπή της και να ξεβολευτεί από τη γωνιά της και κατάφερε μέσα από την εκπομπή της να μας κάνει κοινωνούς σ΄αυτά της τα γνωρίσματα είναι κάτι που πρέπει να το δεχόμαστε με τόλμη, γενναιότητα και χαρά αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Θεωρώ πως άτομα σαν τη Γιάννα ο τόπος πρέπει να τα αναδεικνύει, να τα αξιοποιεί και να μην τα θυσιάζει σε μικρότητες, κοντόφθαλμη λογική και μικροπρεπή επιχειρηματολογία. Αν δε δούμε την εκπομπή της σαν ένα μέσο που καθρεφτίζει τα λάθη μας, σαν ένα τρόπο να αντιλαμβανόμαστε τον αντίκτυπο των πράξεών μας θα μείνουμε παγιδευμένοι στην εικόνα ότι είμαστε άρτιοι. Το μοντέλο της φιλίας-λυκοφιλίας βοηθάει εδώ, αν δεν πεις στο φίλο σου τα στραβά του και τα λάθη του, όπως εσύ τα κρίνεις, βασιζόμενος στην εμπιστοσύνη που σου δείχνει, θα μείνεις παγιδευμένος και βολεμένος σε μια ψεύτικη εικόνα για τον εαυτό του. Στη Γιάννα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη, εμπιστοσύνη στη γνησιότητά της, εμπιστοσύνη στις προθέσεις της. Αν συμφιλιωθούμε με αυτό δε θα μας ενοχλεί η κριτική της, θα γίνει αφορμή για διάλογο και εσωτερικό ψάξιμο. Αριστοφανική διάθεση και προσέγγιση του γίγνεσθαι θα υπάρχει σε κάθε εποχή και ίσως είναι και η κινητήριος δύναμη για να γινόμαστε καλύτεροι. Το κόψιμο της εκπομπής της κρύβει ένα κίνδυνο, άτομα με πρωτότυπες ιδέες, με δημιουργική σκέψη να αποθαρρυνθούν να εκφραστούν από φόβο ότι θα πάνε αντίθετα στο ρεύμα, αντίθετα στην πεπατημένη οδό. Η διαφορετικότητα αλλάζει τα πράγματα, η καλώς εννοούμενη «τρέλα», το ρίσκο.
Εξάλλου η ελευθερία του λόγου είναι αμφίδρομη και αν κάποιοι έχουν να αντιλέξουν επιχειρήματα μπορούν εξίσου να την ασκήσουν μέσα σε ένα κλίμα διαλόγου και δημοκρατίας.Σε κάθε περίπτωση η ελευθερία του λόγου έχει αυτή την ομορφιά, ότι δε φιμώνεται και τα όποια απαγορευτικά τη γιγαντώνουν δεν την ευνουχίζουν.

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
"Σε συγχαίρω για την τόλμη, την ευθύτητα και την ακεραιότητά σου καθώς και για την τρομακτική συνέπειά σου σ'αυτό που έθεσες ως ιδανικό και καθήκον: το αυτονόητο της ελευθερίας της έκφρασης, το ορμέμφυτο της αντίδρασης στην ασφυξία της ψυχής, το θέσφατο του αγώνα ενάντια σ'αυτό που η αφασία των πολλών ανήγαγε σε δικτατορία της πλειοψηφίας. Live long and prosper!! A tribute to thee... My adorable one... My lifeline...
Καδόγλου Στέφανος......ο ελάχιστος......ο απόβλητος του αιώνος τούτου..."
Για μένα η «Ευτυχία» ήταν μια καλή ραδιοφωνική συντροφιά, που είχε πάντα κάτι να πει για όλα αυτά που βλέπει γύρω της, για όλα αυτά που βλέπουμε και εμείς… Με έξυπνο λόγο, καλή μουσική και αστείρευτο χιούμορ μας κρατούσε συντροφιά για περίπου μια ώρα, που παρεμπιπτόντως δεν ήταν πότε αρκετή και εκεί που περιμέναμε να μεγαλώσει η ραδιοφωνική διάρκεια ζωής της Ευτυχίας, ξαφνικά έρχονται και την σκοτώνουν με έναν απαράδεκτο τρόπο... μαζί της όμως σκοτώσανε και την Ελευθερία της εκφράσης της σκέψης και του λόγου… πράγματα σημαντικά και απαραίτητα για μια Δημοκρατική υγιή κοινωνία όπου θέλουμε να ζούμε. Για μια κοινωνία όπου η Δημοτική Αρχή μας είχε μάθει να ζητά τη γνώμη μας, τις ιδέες μας και γενικότερα επεδίωκε την ενεργή στάση μας ως πολίτες… και γι' αυτό πιστεύω πως όλη αυτή η κατάσταση δεν θα κρατήσει πολύ. Πολύ σύντομα θα καταλάβουν πως Κλείνοντας τα μικρόφωνα στην «Ευτυχία», κάνουν την φωνή της να ακούγεται ακόμα πιο δυνατά….Σκοτώνοντας την, την κάνετε Αθάνατη…!!!!!
Και κάτι που μας έμαθες… dare to be remarkable…(though you don't need this advice)
ΚΟΛΓΙΩΝΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ

16/4/08

Είναι τουλάχιστον λυπηρό και απαράδεκτο! Να προσπαθούν να «φιμώσουν» την Ευτυχία και μάλιστα κάποιοι που ξέρουν πολύ καλά ότι η δημοκρατία και η ελευθερία κρίσης και λόγου τους έφερε στη θέση αυτή, απ’ την οποία τώρα μπορούν να αποφασίζουν και να κρίνουν τι είναι καλό και τι όχι για την μικρή αυτή τοπική κοινωνία. Και φυσικά είναι αυτοί οι υπεύθυνοι για τους κανόνες, τις ισορροπίες και την τάξη σε όλους τους τομείς, όπως και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο. Βεβαίως! Κάποιος θα πρέπει να φροντίζει για το επίπεδο που πρέπει να κρατηθεί σε ένα ραδιόφωνο, όπως και σ’όλα τα άλλα μέσα προβολής του Δήμου. Αυτά που συνθέτουν τον καθρέφτη του. Γιατί να γίνονται διακρίσεις λοιπόν σε αυτούς που θα σταθούν μπροστά στον καθρέφτη απλά και μόνο γιατί δεν αρέσει η μορφή τους και δεν είναι του γούστου μας ή ακόμη επειδή μας μοιάζει «τρομακτική» η εικόνα τους! Γιατί θα πρέπει όλοι όσοι καθρεφτίζονται, να έχουν τα ίδια είδωλα! Γιατί ενώ υπάρχει και η άλλη εικόνα, η –διαφορετική για το γούστο μας- να προσπαθούμε να την κρύψουμε!
Πόσο πιο όμορφο θα ήταν αν συνυπήρχαν όλες μαζί αυτές οι εικόνες! Η αγνόηση ή η απόκρυψη κάποιων, επιλεκτικά, δε σημαίνει και την κατάργησή τους.
Πόσο θα το εκτιμούσαμε όλοι αν η Ευτυχία μπορούσε να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς να φοβόμαστε ότι μπορεί να μετατρέψει τη δική μας ευτυχία σε δυστυχία. Η «Ευτυχία»είχε πολλά να πει, το έκανε με σεβασμό και αξιοπρέπεια και αν μη τι άλλο με ορθό τρόπο άρθρωσης!! όπως αρμόζει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όσοι την άκουσαν, το ξέρουν… Επίσης είναι εμφανές ότι ήταν απ’ τις λίγες φωνές που βρέθηκε εκεί γιατί πραγματικά είχε κάτι να πει και όχι απλά για να περάσει την ώρα της μεταδίδοντας χαζοτράγουδα! Καλώς υπάρχουν και αυτά γιατί όλα χρειάζονται για όλους. Ο καθένας διαλέγει! Γιατί ο ακροατής αυτού του ραδιοφώνου θα πρέπει να έχει μόνο τόσο «φτωχές» επιλογές; Δε θέλω να υποδείξω τίποτα γιατί προσωπικά θα «απαγόρευα» να μεταδίδεται οτιδήποτε ενοχλεί το αφτί μου βλ. Άννα Βίσση ^*^%$. Δε θά ‘ταν άδικο για κάποιους τους οποίους εκφράζει και στους οποίους αρέσει? Βεβαίως και αυτός είναι ο λόγος που δε βρίσκομαι εκεί. Θεωρώ ότι αυτοί που βρίσκονται θα πρέπει να αποβάλλουν τα προσωπικά γούστα τους, να τα παραμερίσουν και να δείξουν ανωτερότητα. Έτσι κι εμείς θα μπορούσαμε να τους χτυπήσουμε φιλικά στην πλάτη και να τους πούμε ένα μεγάλο Μπράβο που μπορούν και ανέχονται. Δεν είναι και εύκολο, αλλά είναι αληθινό. Μεγάλη απόδειξη ο «θάνατος» της Ευτυχίας. Δεν ήθελε δα και ιδιαίτερες ικανότητες για να τη σκοτώσεις, όταν εύκολα μπορείς. Το δύσκολο θα ήταν να την ανεχτείς. Κρίμα γιατί ο Δήμος μας πρέπει να αντέχει και να επιβιώνει στα δύσκολα…
Εμείς αγαπήσαμε την Ευτυχία και τη θέλουμε πίσω. Κλείνω με αυτό το στίχο της πολυαγαπημένης μου Dolores (που παρεμπιπτόντως τη φωνή της άκουσα μόνο μέσα απ’ τη σύντομη πορεία της Ευτυχίας! Αυτό και μόνο με χρίζει θερμό υποστηρικτή της J)
“the lack of originality couldn’t focus on the day, so much for the radio, the radio is SAD SAD SAD SAD…copycat ,copy copy your self”
Φιλικά και δημοκρατικά πάντα!
Λίτσα Δερεκενάρη

Όντας ακροάτρια ραδιοφωνικών σταθμών προ «αμνημονεύτων» ετών, δηλαδή στο ξεκίνημα της εφηβείας μου, έχω να δηλώσω τα παρακάτω: Όταν ο άνθρωπος καλείται ως πολιτικό ζώον να καλλιεργήσει και να διαμορφώσει την κριτική του σκέψη, τις απόψεις και θέσεις για τη ζωή, όταν καλείται να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του για τα γεγονότα που συμβαίνουν, που θα συμβούν και τον αφορούν με τεράστιο αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής του, πρέπει να είναι δέκτης πολλών ερεθισμάτων, τα οποία συντελούν στη σωστή διαμόρφωση όλων αυτών των στοιχείων που εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για ισορροπία, ευτυχία και ολοκλήρωση στην προσωπική ζωή του καθενός μας.
Όταν λοιπόν, πριν λίγο καιρό στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τυχερού, γεννήθηκε η ιδέα μιας τέτοιας ευφυούς εκπομπής με επίκεντρο την ευτυχία του καθενός από εμάς και την πορεία κατάκτησής της, που αποτελεί ύψιστη υποχρέωση του καθενός μας προς τον εαυτό του, ήταν μία εκπομπή που απευθυνόταν σε μία μερίδα νοήμονος κοινού με κριτική σκέψη στα πράγματα.
Ορθώς εδόθη η άδεια μετάδοσης σε ραδιοφωνικό παραγωγό!
Διεκόπη όμως σε τέσσερις εκπομπές, με συνοπτικές και μη δημοκρατικές διαδικασίες. Στη συγκεκριμένη σας αρμοδιότητα κύριοι, αποτελείτε πομπό διαμόρφωσης των συγκεκριμένων ερεθισμάτων του συγκεκριμένου ακροατηρίου σας. Και έρχομαι ως ταπεινή ακροάτρια να θέσω το εξής ερώτημα: Τι είναι αυτό που οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τυχερού, θέλουν να αγνοούμε όλοι εμείς οι δημότες; Όλα περνούν από ένα μονόδρομο και μάλιστα στρωμένο με ροδοπέταλα; Όταν ο όγκος των δραστηριοτήτων ενός τόσο μικρού δήμου, είναι τόσο μεγάλος, δεν γίνονται μόνο σωστές κινήσεις. Παρεκκλίνεις της πορείας του μονόδρομου! Αυτό λοιπόν δε θα έπρεπε κύριοι υπεύθυνοι να σας εμποδίσει να δεχθείτε κριτική στα πλαίσια της σάτιρας και μέσα από αυτήν να γίνετε ενδεχομένως καλύτεροι. Έτσι άλλωστε συμβαίνει και είναι αποδεκτό από καλύτερα μοντέλα σύγχρονων κοινωνιών.
Επίσης, προσπαθώ να αποφύγω αναφορές στην ποιότητα των ενημερωτικών-μουσικών εκπομπών του σταθμού σας, διότι θα σας θυμίσω ότι και δημοκρατία και ελευθερία υπάρχει σήμερα εν έτει 2008 στην Ελλάδα. Οπότε θα πρέπει να διευρύνετε τις δυνατότητες του Δημοτικού Ραδιοφώνου, αν θέλετε να εντάσσεστε στους κόλπους της σημερινής, ελεύθερης ραδιοφωνίας και να καλύψετε τις ανάγκες και ενός άλλου διψασμένου ακροατηρίου, χωρίς να το προσβάλλετε.
Μαρία Γιαντσούδη
Δημότισσα Τυχερού & Υπάλληλος Δημοτικής Επιχείρησης Τυχερού,
«που ενδυναμώνει το προσωπικό του Δήμου», εδώ και 14 χρόνια.

14/4/08

ΘΕΩΡΩ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ. ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΑΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΕ ΟΑΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΤΥΧΕΡΟΥ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΜΙΜΗΘΟΥΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟΙ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ.
ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.....
NIKOS_AYGERINOS
Υπάρχει μόνο ένας τομέας στον οποίο η Ελλάδα «διαπρέπει» στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, εξίσου με τα θέματα του περιβάλλοντος. Αυτός αφορά την ελευθερία του λόγου. Πριν δυο μήνες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) εξέδωσε την πέμπτη (!) κατά σειρά καταδίκη της χώρας μας για την παραβίαση της ελευθερίας έκφρασης των δημοσιογράφων.
Κατά καιρούς ακούμε στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο καυστικούς σχολιασμούς για πολλά θέματα που άλλες φορές μας ενδιαφέρουν ενώ άλλες όχι...το ζήτημα είναι ότι μας αρέσουν και γουστάρουμε να τα ακούμε, καλοπερνάμε και γελάμε. Άλλες φορές μας κάνουν να σκεφτόμαστε και να προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα, έστω και με τη βοήθεια παραμυθιών!!! Δεν είναι μόνο η εκπομπή του Λαζόπουλου είναι κι άλλες...ξεχνάει κανείς τη Μαλβίνα Κάραλη?? Ποιος δεν τη σεβάστηκε?? Οι ΑΜΑΝ?? Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν...Δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο, δεν είμαστε τέλειοι και γι'αυτό πρέπει να δεχόμαστε κριτική απλά και μόνο για να γίνουμε καλύτεροι!!
Το τελευταίο που έχω να πώ είναι ότι όσοι πολύ καλά χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ πρέπει να δέχονται και την κριτική τους, όποια κι αν είναι αυτή να τη δέχονται και να την επιζητούν......σε καμιά περίπτωση να την απαγορεύουν!!
Φυσικά και θέλω να συνεχιστεί η εκπομπή "Οι Περιπέτειες της Ευτυχίας" όχι μόνο από αντίδραση στο κατεστημένο και την απαγόρευση που εμείς οι νέοι δεν αντέχουμε...αλλά λόγω σεβασμού σε έναν άνθρωπο που για περισσότερο από 15 χρόνια δέχεται κριτική γενναία, συμμετέχοντας ενεργά και τολμηρά στα πολιτιστικο-κοινωνικά αυτού του τόπου!! Ευτυχία Κeep going!!
Με εκτίμηση
Κων/νος Μπογαδάκης

13/4/08

Θεωρώ ότι είναι εντελώς αντιδημοκρατικό και παράλογο να κόβεται έτσι μια ραδιοφωνική εκπομπή. Πολλές φορές ακούμε πράγματα που δεν μας αρέσουν, που δεν τα βρίσκουμε λογικά, που μπορεί ακόμη – ακόμη να μην είναι αληθινά. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως φιμώνουμε αυτόν που τα λέει. Η ελευθερία της έκφρασης και η σατιρική διάθεση της Ευτυχίας νομίζω πως πρέπει να συνεχιστεί παρόλο που δεν έχω ακούσει ποτέ την εκπομπή της.
Φιλικά Μιχάλης

12/4/08

Στις μέρες μας, οι περισσότερες από αυτές τις δήθεν αλήθειες που ακούμε έχουν κατάληξη παραμυθιών. Γιατί λοιπόν να μην ακούμε << ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ >> που εξαρχής ξέρουμε ότι μόνο περί παραμυθιών πρόκειται;
P.M.
Αυτό που με στενοχώρησε είναι ότι δεν είχα αντιληφθεί την ύπαρξη αυτής της εκπομπής ώστε να την ακούσω.....Παρόλα αυτά ....ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ!!!
Μαρία Λαμπούδη
Από την εκπομπή σου "Περί Τέχνης και άλλων δαιμονίων" μέχρι τις "Περιπέτειες της Ευτυχίας" δεν έχω ακούσει καλύτερη εκπομπή στο τρελό μας το ραδιόφωνο. Άσε τους ανόητους να πούμε.
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΓΙΑΝΝΑ ....ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ..
n_ayg
Ευτυχία,ακουσα την εκπομπή σου μία φορά –οτι καλύτερο στο ραδιόφωνο Τυχερού!!!!!!
Ολη την ημέρα παίζει κάκιστη μουσική-που την βρίσκουν? Ελπίζω να σε ξανακούσουμε!!!!!!!! Μου αρέσει και η ιδέα ενός ντόπιου Λαζόπουλου… Σου ευχομαι κάθε Ευτυχία!!! Θα παρακολουθώ την πορεία σου και θα τα ξαναπούμε!!

Raim.

Θέλετε να συνεχιστεί η μετάδοση της εκπομπής από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τυχερού?

Θέλετε να ακούτε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τυχερού από το internet μέσω του www.tichero.gr ?

Τι πιστεύετε για τη μουσική που παίζεται στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τυχερού?